ΜΙΑ ΕΝΟΡΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ

Του Πρωτοπρεσβυτέρου Νικηφόρου Καλαϊτζίδη

Υπόθεση σπουδαία και σημαντική για όσους αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα μιας πνευματικής αναφοράς, καθώς και για εκείνους οι οποίοι θεωρούν την Εκκλησία σαν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας και της ιδιοσυγκρασίας τους, ή της ίδιας τους της ζωής, η ίδρυση μιας ενορίας.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει κοινά παράλληλα με την γέννηση ενός παιδιού που περιβεβλημένο την αθωότητα του, σπαργανώνεται από την φυσική μητέρα, έτσι και η ενορία «σπαργανώνεται» μέσα στην πνευματική μέριμνα του οικείου Επισκόπου και στεγάζεται σ’ έναν Ναό.


συνέχεια του άρθρου

Εκδήλωση του Λα'ι'κού Πανεπιστημίου του Δήμου Δέλτα και ομιλία του Σεβ.Μητροπολίτου μας κ.Βαρνάβα με θέμα : '' Μητροπολίτης Διονύσιος , ο πρώτος άγγελος της εκκλησίας της Νεάπολης , η ζωή και το έργο του ''....

Ο Σεβ. Μητροπ. Νεαπόλεως στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο τού Δήμου Δέλτα

Στη γενέτειρα τού Γέροντα Μητροπολίτη Διονυσίου, τη Σίνδο, και στα πλαίσια τού Λαϊκού Πανεπιστημίου που διοργανώνει επί δεύτερη συνεχή χρονιά ο Κοινωνικός και Πολιτιστικός Οργανισμός τού Δήμου Δέλτα μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας με θέμα: "Μητροπολίτης Διονύσιος, ο πρώτος άγγελος της εκκλησίας τής Νεάπολης, η ζωή και το έργο του".

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη
υπογραμμίζοντας την προσφορά του στη Δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς η Μητρόπολη Νεαπόλεως καί Σταυρουπόλεως με ποιμένα και εμπνευστή τον ίδιο αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη μορφή πολιτισμού στην περιοχή.
Δείτε τις φωτογραφίες.
http://www.imnst.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου