ΜΙΑ ΕΝΟΡΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ

Του Πρωτοπρεσβυτέρου Νικηφόρου Καλαϊτζίδη

Υπόθεση σπουδαία και σημαντική για όσους αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα μιας πνευματικής αναφοράς, καθώς και για εκείνους οι οποίοι θεωρούν την Εκκλησία σαν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας και της ιδιοσυγκρασίας τους, ή της ίδιας τους της ζωής, η ίδρυση μιας ενορίας.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει κοινά παράλληλα με την γέννηση ενός παιδιού που περιβεβλημένο την αθωότητα του, σπαργανώνεται από την φυσική μητέρα, έτσι και η ενορία «σπαργανώνεται» μέσα στην πνευματική μέριμνα του οικείου Επισκόπου και στεγάζεται σ’ έναν Ναό.


συνέχεια του άρθρου

Δέκα χρόνια ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Νεαπόλεως

                                   Δέκα χρόνια ποιμαντορίας 
                               του Μητροπολίτου  
                      Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως    
                            
                                     κ. Βαρνάβα

                               Από το γραφείο τύπου 
                            της Ιεράς Μητροπόλεως   
                       Νεαπόλεως και  Σταυρουπόλεως



Συμπληρώνονται, φέτος, δέκα χρόνια θεοφιλούς ποιμαντορίας της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Ήταν, 10 Οκτωβρίου 2004, τιμώνταν οι άγιοι αυτάδελφοι μάρτυρες Ευλάμπιος και Ευλαμπία, όταν στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών η Εκκλησία δια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου εμπιστευόταν στον αρχιμανδρίτη-τότε- κ. Βαρνάβα τη διαποίμανση της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στα δυτικά της Θεσσαλονίκης.
Δέκα χρόνια άγιας αρχιερατείας: ο Σεβασμιώτατος εν κόπω πολλώ, εν μόχθω, εν αγρυπνίαις, εν προσευχαίς εργάζεται άοκνα, θυσιαστικά για την ανέγερση περικαλλών ιερών ναών, τη δημιουργία συσσιτίων, την ίδρυση κοινωνικών υπηρεσιών.
Στόχος του ο επανευαγγελισμός του λαού του Θεού, η πνευματική και υλική ανάπαυσή του.
Κάνει καθημερινή πράξη του το λόγο του Θεού «το γήρας περικράτησον, την νεότητα παιδαγώγησον».
Για τούτο οργανώνει εξορμήσεις σε ιδρύματα ηλικιωμένων και συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο, συστήνει τις Ενοριακές Νεανικές Εστίες προσφέροντας ευκαιρίες αξιοποίησης του δυναμισμού των νέων.
Αποτέλεσμα όλης αυτής της διακονίας είναι η άνθιση της Μητρόπολης.
Άλλωστε η ιστορία μαρτυρεί ότι οπουδήποτε υπάρχει άνθιση πνευματικής ζωής, εκεί υπάρχει ένα πρόσωπο, το σωτήρος επέχον πρόσωπο.
Δέκα χρόνια άγιας αρχιερατείας: ο Σεβασμιώτατος ξέρει να αγαπά, να ζεί το Χριστό, να διοικεί.
Προσφέρει την ψυχή του υπέρ των προβάτων του δίχως δισταγμούς. Η ψυχή του ανήκει σε όλους, για τούτο επιτυγχάνει πατρικά να τους ενώνει όλους: ενορίες, αφελφότητες, άρχοντες και αρχομένους.
Δέκα χρόνια άγιας αρχιερατείας: ο Σεβασμιώτατος λειτουργεί, κηρύττει, στηρίζει, νουθετεί, ευλογεί, ειρηνεύει το λαό. Οι ευλογίες του ως νεφέλαι πέτανται.
Περιπατεί μεθ’ ημών, κύκλω τους οφθαλμούς του αίρει και ενώπιον του είμεθα δια παντός.
Δέκα χρόνια άγιας αρχιερατείας: ο Σεβασμιώτατος ως νέος Μωϋσής οδηγεί το λαό του Θεού, με το βλέμμα καρφωμένο στη Γη της Επαγγελίας, τη Βασιλεία των Ουρανών.
Δέκα χρόνια άγιας αρχιερατείας: εμείς έμπλεοι ευγνωμοσύνης ταπεινά ευχόμαστε: Εις πολλά έτη, άγιε Γέροντα!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου