ΜΙΑ ΕΝΟΡΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ

Του Πρωτοπρεσβυτέρου Νικηφόρου Καλαϊτζίδη

Υπόθεση σπουδαία και σημαντική για όσους αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα μιας πνευματικής αναφοράς, καθώς και για εκείνους οι οποίοι θεωρούν την Εκκλησία σαν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας και της ιδιοσυγκρασίας τους, ή της ίδιας τους της ζωής, η ίδρυση μιας ενορίας.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει κοινά παράλληλα με την γέννηση ενός παιδιού που περιβεβλημένο την αθωότητα του, σπαργανώνεται από την φυσική μητέρα, έτσι και η ενορία «σπαργανώνεται» μέσα στην πνευματική μέριμνα του οικείου Επισκόπου και στεγάζεται σ’ έναν Ναό.


συνέχεια του άρθρου

Eορτασμός Συνάξεως Αγίων Τριών Νεομαρτύρων ( Νεαπολιτών Αγίων ) το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου 2012


Προς
το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα
της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Αδελφοί μου αγαπητοί,

Όπως ήδη γνωρίζετε, η καθ’ ημάς Ιερά Μητρόπολη καθιέρωσε κοινή εορτή - Σύναξη των τοπικών μας αγίων: Γεωργίου του Νεαπολίτου, Αθανασίου του Κουλακιώτου και Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου κάθε πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε, καταφυγή και παρηγορία για όλους μας αποτελούν οι άγιοί μας.

Φέτος η Σύναξη θα εορτασθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα:
Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στην είσοδο του Ιερού Ναού θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των ιερών Λειψάνων των Αγίων και ακολούθως θα ψαλεί Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Κυριακή (7.30 π.μ.) θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτάνευση των ιερών Λειψάνων.

Παρακαλώ όλους σας να προσέλθετε και να συμμετάσχετε στις ιερές Ακολουθίες, ασπαζόμενοι τα χαριτόβρυτα ιερά Λείψανα των Αγίων μας και λαμβάνοντας πλούσια τη χάρη για σας και τα σπιτικά σας.


Με πατρικές ευχές και αγάπη Χριστού
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου