ΜΙΑ ΕΝΟΡΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ

Του Πρωτοπρεσβυτέρου Νικηφόρου Καλαϊτζίδη

Υπόθεση σπουδαία και σημαντική για όσους αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα μιας πνευματικής αναφοράς, καθώς και για εκείνους οι οποίοι θεωρούν την Εκκλησία σαν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας και της ιδιοσυγκρασίας τους, ή της ίδιας τους της ζωής, η ίδρυση μιας ενορίας.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει κοινά παράλληλα με την γέννηση ενός παιδιού που περιβεβλημένο την αθωότητα του, σπαργανώνεται από την φυσική μητέρα, έτσι και η ενορία «σπαργανώνεται» μέσα στην πνευματική μέριμνα του οικείου Επισκόπου και στεγάζεται σ’ έναν Ναό.


συνέχεια του άρθρου

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ 


Την προστάτιδά της Αγία Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Βαρβάρα γιόρτασε με σεμνή μεγαλοπρέπεια η ενορία μας το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου ε.έ. Παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν την προσέλευση πιστών , εν τούτοις ο μικρός μας ναός σα φωλιά αγκάλιασε τους προστρέξαντες στη χάρη της Αγίας πιστούς , δημιουργηθέντος του αδιαχωρήτου . Και στον πανηγυρικό εσπερινό αποβραδύς , αλλά και στον όρθρο και τη Θεία Λειτουργία την κυριώνυμο ημέρα ο πιστός λαός του Θεού ανέπεμψε τις ικεσίες του στον Τριαδικό Θεό με προεξάρχοντα τον ποιμενάρχη μας κ. Βαρνάβα . Ο μητροπολίτης μας κατά την παραμονή  ανέφερε τα της ιστορικότητος του ναού μας εν σχέσει με το πρώην στρατόπεδο ''Παύλος Μελάς'' ,ευχαρίστησε τους προσελθόντες  άρχοντες του τόπου , τον ομιλητή του πανηγυρικού εσπερινού π.Παύλο Πατσιά και  τους διακονούντες γενικώς και κυρίως τους ιερείς του ναού πατέρες Νικηφόρο , Γεώργιο και Αθανάσιο . Την άλλη μέρα στο κήρυγμά του , με τρόπο εύληπτο και γλαφυρό απεκάλυψε τη μορφή της Αγίας Βαρβάρας στο πολυπληθές εκκλησίασμα.Μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Το πρόσωπο της Αγίας Βαρβάρας διασώζεται μέσα από το μαρτύριο της. Ζεί στο αφιλόξενο περιβάλλον της ειδωλολατρίας. Παρόλο που ο πατέρας της, ο Διόσκορος, την εισάγει στον κόσμο της ειδωλολατρίας, εκείνη απορρίπτει τη θρησκεία του πατέρα της. Καταφέρνει με τη δυνατή πίστη της να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να καταστήσει τον εαυτό της δοχείο της χάριτος του Θεού. Καμία δυσκολία δεν στέκεται ικανή να ανακόψει το δυνατό σύνδεσμο της Αγίας με το Χριστό».
"Η αγία Βαρβάρα μας δείχνει το δρόμο του φωτός και της αγιότητας". 

''Δεν γνωρίζουμε βέβαια τα κριτήρια του Θεού, ίσως όμως το μαρτύριο της αγία Βαρβάρας ήταν από τα σκληρότερα, γιατί στη θέση του δημίου έβλεπε τον πατέρα της.''
 Το απόγευμα της κυρίας ημέρας τελέσθηκαν ο μεθέορτος εσπέρινός , η Παράκληση στην Αγία και το μνημόσυνο των Κτητόρων .
  
 ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον πανηγυρικό εσπερινό και σύντομα θα προβάλουμε φωτοστιγμές και της κυριωνύμου ημέρας . 














































































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου