ΜΙΑ ΕΝΟΡΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ

Του Πρωτοπρεσβυτέρου Νικηφόρου Καλαϊτζίδη

Υπόθεση σπουδαία και σημαντική για όσους αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα μιας πνευματικής αναφοράς, καθώς και για εκείνους οι οποίοι θεωρούν την Εκκλησία σαν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας και της ιδιοσυγκρασίας τους, ή της ίδιας τους της ζωής, η ίδρυση μιας ενορίας.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει κοινά παράλληλα με την γέννηση ενός παιδιού που περιβεβλημένο την αθωότητα του, σπαργανώνεται από την φυσική μητέρα, έτσι και η ενορία «σπαργανώνεται» μέσα στην πνευματική μέριμνα του οικείου Επισκόπου και στεγάζεται σ’ έναν Ναό.


συνέχεια του άρθρου

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣΤην Πέμπτη  3 και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου πανηγυρίζει ο ιερός μας ναός την Προστάτιδα της ενορίας μας Αγία μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα Σας περιμένουμε όλους τους επισκέπτες και φίλους του ιστοτόπου μας στις ιερές ακολουθίες που θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα :)  Πέμπτη 3 -12 -2014 και ώρα 4.30 μ.μ. η περιφορά της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Βαρβάρας .Εν συνεχεία και περί ώραν 5.00 μ.μ. ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του σεβασμ. μητροπολίτου μας κ. Βαρνάβα.Την κυριώνυμον ημέρα Παρασκευή 4-12-2014 : Το πρωί 7.00 -10.30 π.μ. ο Όρθρος της εορτής και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβ.μητροπολίτου μας κ. Βαρνάβα
Το απόγευμα 4.30 μ.μ. ο μεθέορτος Εσπερινός , η Παράκληση στην Αγία Βαρβάρα και το Μνημόσυνον των Κτητόρων .
                                       
    
                             Εκ του ιερού ναού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου